Spelomslagens fantastiska värld

Tilltalande spelomslag

Jag har skrivit om spelomslag tidigare och beklagat mig över den usla formgivningen som oftast är ett faktum. Man behöver inte söka länge i sin minnesbank innan de fruktansvärda Mega Man eller Strider-omslagen uppenbarar sig. Men det finns också omslag som är så tilltalande att man bara vill rama in dem och börja dekorera lägenheten i härliga spelminnen.

När man som en liten pojkvasker stod och blängde med stora ögon på spelhyllan i den lokala spelaffären, så var det – nästan – alltid omslaget som avgjorde om man skulle spendera sina födelsedagspengar eller inte. Skulle jag ha köpt spel som Probotector eller Life Force om de inte haft råcoola omslag? Antagligen inte.

Så istället för att vara tråkig och klaga så känns det som det är dags att ge de omslag som faktiskt är snygga en välförtjänt tid i rampljuset. Skribenten och spelproducenten Simon Parkin hade säkert samma känsla när han startade sin webbsida Box Art.

Webbsidan som lanserades för ungefär ett år sedan har redan en gedigen samling av tilltalande samt annorlunda spelomslag som spänner sig över alla konsolgenerationer, formgivningsstilar och genrer.

Box Art – A scrapbook collection of awesome videogame box art.

Skriv en kommentar

1 kommentar

Stämmer helt klart att det finns många fina omslag som skulle göra sig jättefina som tavlor. Kul att se alla snygga bilder, speciellt de gamla som man minns från när man var barn, man ser dom ju med lite andra ögon nu såhär 20-25 år senare 🙂

Castlevania som syns överst här hade jag till mitt NES, kul att se det igen, tråkigt att inte ha det kvar 🙂