Doktor Horribel

Gästblogg – Doktor Horribel

Gästbloggen är författad av spelskaparen, basisten och interaktionsdesignern Anders Adlén.

Att Joss Whedons skapelser, såsom Buffy, Firefly och Dr Horrible’s Sing-along blog, i mångt och mycket delar publik med spelbranschen, råder det nog inte stora tvivel om.

Levi Buffum är en musiker från Philadelphia med en stor kärlek till gårdagens spelkonsoler, framför allt Nintendo har en stor plats i hans hjärta. Med omslag illustrerade av sin bror Jude Buffum har han bland annat släppt en musiksamling med chiptune-versioner av gamla julvisor, med klara anspelningar till den gamla tv-spelsskolan.

Med sitt senaste projekt har nu Levi, under manteln Doctor Octoroc, gjort en 8-bitars speltolkning på just Dr Horrible, komplett med NES-inspirerade versioner av miniseriens soundtrack. Som ett stort fan av originalet kan jag bara konstatera att det är ett arbete troget förlagan, där en halvt misslyckad superskurk försöker få en plats i ondskans högborg och samtidigt vinna sitt kärleksintresses hjärta. Integrationen med gammal NES-grafik och -gameplay funkar utmärkt, samtidigt som den aldrig förlorar tråden i handlingen. En del händelser som bara omnämns i miniserien finns här fullt visualiserade och ger ett mervärde till hela berättelsen.

I skrivandets stund har del två av tre precis släppts, och den avslutande episoden bör förväntas inom de närmaste veckorna.

Skriv en kommentar

3 kommentarer

Åh, såg den första NESifierade episoden här om veckan, och jag som älskar Dr. Horrible’s Sing-Along Blog kan ju inte göra annat än att tycka att det är underbart. Mer av den här varan, tack (och så blir det förstås att kolla in den andra episoden om den nu också var släppt)!

Såg precis att del tre har släppts, finns att beskåda under ”Load Game”

[…] Sleep is death, och på Sugoi släpper Linus fram en gästbloggare i form av Anders Adlén, som skriver fint om den rara 8-bitarstolkningen av Joss Whedons och Neil Patrick Harris Dr. Horrible. Discordia riktar våra blickar mot Nordic […]