Vackert papper #1Vackert papper #2Vackert papper #3Vackert papper #4Vackert papper #5Vackert papper #6Vackert papper #7Vackert papper #8Vackert papper #9Vackert papper #10Vackert papper #11Vackert papper #12Vackert papper #13

Vackert papper

Det finns många vackra speltidningar i tidningshyllor och på mässbord runt om i världen. Den franska tidningen AMUSMENT har med sin exklusivt vackra layout – som påminner om ett lyxigt modemagasin – skapat en unik stil gentemot andra speltidningar. LEVEL skapar stilfullt nya omslag till sina prenumeranter och intressanta fanzines som Kill Screen Magazine samt FORT90 existerar. Inspirationen flödar.

Nu kommer det en ny speltidning under namnet EXP som visualiseras och produceras av den grafiska formgivaren Cory Schmitz. Resultatet ser minst sagt strålande ut med fantasifull design och vackra illustrationer. I tidningens första nummer kommer vi bland annat bjudas på en intervju med skaparen bakom indiepärlan VVVVVV, en artikel om Game Boy-kameran och en text om Goichi Sudas kulförklarade genombrott Killer7.

Cory Schmitz beskriver sitt projekt för bloggen .tiff.

The purpose is to reject the idea that a video game magazine has to be be comprised of reviews and previews of the latest games. It hones in on the gap between game magazines and design magazines, embracing the relationship between video games and artists. A big focus of the magazine is the experience games provide, and how that is a great inspiration for creative people to draw from.

Tidningens första nummer beräknas vara klar någon gång i maj och är naturligtvis ett givet köp. Nedan finner ni en förhandstitt av den efterlängtade tidningen.

Skriv en kommentar

7 kommentarer

[…] This post was mentioned on Twitter by Linus Josephson. Linus Josephson said: Sugoi.se – Vackert papper http://bit.ly/9GlCbG […]

Mycket snyggt! Det är just detta som får mig intresserad och får mig att vilja köpa en tidning. Helt rätt. Har du någon info om var man kan få tag på tidningen då den släpps?

Btw har LEVEL specialdesignade omslag endast för prenumeranter som du nämnde? Annars tycker jag LEVEL har en ganska mainstream design på sina omslag, inte fula men heller inget speciellt som sticker ut.

Ett omslag jag verkligen gillade var det sista nummret av Superplay som var helt i cerist, det var verkligen något annorlunda.

Oj, wow… Vart får jag tag på detta?

Schmitz vet inte bara vad han snackar om, utan levererar också. Mycket läckert. Undrar precis som talare ovan var man kan få tag på den.

Linus

Har ingen information vart man kan köpa ett exemplar, meddelar när jag vet mer om ämnet.

@Johan: Yes, LEVEL har två versioner av varje omslag. Ett för tidningshyllan och ett för prenumeranter. Jag håller med om att omslaget till det sista numret av Super Play var något alldeles speciellt – formgivningen och nostalgin var på topp.

Hi! Sorry, I don’t speak Swedish, but if it’s any help I believe Cory is planning to start a Kickstarter page so he can get enough money to print copies for sale. He’s a student and this magazine is his final project, but at 92 pages of beauty it’s no wonder people want a copy. Some of the prints (like the Zelda one) will also be available as a poster (see mine here http://bit.ly/9rHK0y)

Linus

Thanks for your answer. Just saw on twitter that Cory has launched his Kickstarter page here: http://bit.ly/aZQYY9