En hyllning till The Designers Republic #1En hyllning till The Designers Republic #2En hyllning till The Designers Republic #3En hyllning till The Designers Republic #4En hyllning till The Designers Republic #5En hyllning till The Designers Republic #6En hyllning till The Designers Republic #7En hyllning till The Designers Republic #8En hyllning till The Designers Republic #9En hyllning till The Designers Republic #10En hyllning till The Designers Republic #11

En hyllning till The Designers Republic

Den brittiska designbyrån The Designers Republic, som tyvärr fick stänga dörrarna för ett par år sedan, var kända för sin annorlunda och minimalistiska formgivning. Förutom att ha designat ett flertal kända skivomslag samt arbetat med stora varumärken, var de också byrån som formgav de grafiska elementen för spelserien Wipeout.

Deras gedigna arbete med den grafiska designen för Wipeout, som inkluderade allt ifrån paketeringen till typografiskt val i spelmenyerna, har blivit uppmärksammad av flera design- och spelpublikationer genom åren. Med sitt visuellt futuristiska och unika formspråk lyckades de även att tilltala en helt ny målgrupp som tidigare inte var intresserade av spelmediet.

Nedan finner ni en bildserie med visuellt ögongodis som producerades för Wipeout 3.

Stort tack till Johan Ahlberg som bidrog med bildmaterial.

Skriv en kommentar

5 kommentarer

Tack Linus 🙂 The Designers Republic har alltid vart mina favorit designers och en stor inspiration i mitt arbete. Och det var tack vare Wipeout som jag upptäckte dom. Skall någon dag slänga upp ett bloginlägg med alla mina tDR prylar som jag samlat på mig under åren 🙂

Btw jag såg att GameOvr hade plockat Feisar bilden från din blog 🙂 http://gamovr.mx981.com/

Och jag som precis skulle länka dig hit, Johan 🙂

DR var nog först med att göra mig intresserad av design, och tillsammans med musiken har Wipeout-serien verkligen gjort stort intryck på mig. Trean är favoriten både vad gäller design, musik och gameplay, även fast jag skaffade det så sent som 2003.
Ridge Racer Type 4 är en annan stor favorit vad gäller design och musik på Playstation.

De fick även mig att börja med grafisk design. Har en A3 poster av SissyGirl hemma. Hade riktig flyt som fick vantarna på den. *lycka*

[…] worked with a graphics design studio called The Designers Republic to create the futuristic look of the game. PlayStation consoles then appeared in London’s Ministry of Sound nightclub so people could […]

[…] Designbyrån The Designers Republic var högst ansvarig för den grafiska formen i de tidiga Wipeout-spelen, och den världskända franska serietidningsskaparen Jean ”Mœbius” Giraud illustrerade omslaget till Panzer Dragoon. […]