Spelifierade ambigram #1Spelifierade ambigram #2Spelifierade ambigram #3Spelifierade ambigram #4Spelifierade ambigram #5Spelifierade ambigram #6Spelifierade ambigram #7

Spelifierade ambigram

Ett ambigram, ett ord i symmetri som man till exempel kan spegelvända utan att ordet går förlorat, är en konst att konstruera och formge. Därför blev jag lite extra glad när jag hittade Vanessa Poli och Francesca Oddeninos eleganta examensprojekt ABC – A video game story.

Deras examensprojekt är en väldigt snygg ABC-bok där varje bokstav är ett ambigram i form av spelgrafik, som i sin tur har en stark anknytning till just den bokstaven. För att öka den redan höga nördigheten har boken samma dimensioner som en diskett, som även pryder bokens framsida samt baksida.

För fler väldigt snygga typografiska projekt rekommenderar jag att ni besöker Vanessas och Francescas stilrena portfolios.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Inga kommentarer.