Japanska träsnitt #1Japanska träsnitt #2Japanska träsnitt #3Japanska träsnitt #4Japanska träsnitt #5Japanska träsnitt #6Japanska träsnitt #7Japanska träsnitt #8Japanska träsnitt #9Japanska träsnitt #10

Japanska träsnitt

Ukiyo-e är en japansk konstform som skildrar vardagslivet, oftast med hjälp av vackra träsnitt. Denna säregna estetik har konstnären Jed Henry dock inte anammat för att skapa vardagsskildringar, utan för att skapa vackra och unika spelskildringar.

Alldeles i dagarna har han även skapat ett Kickstarter-projekt, där man har möjlighet att kunna köpa dessa kreationer antingen som affischer eller klassiska träsnitt. För vem vill inte ha en svärdviftande Kirby eller Samus i full samurajmundering på sin vägg?

Håll utkik efter fler konstverk på Jed Henrys eminenta konstblogg.

Skriv en kommentar

2 kommentarer

[…] har tidigare skrivit om Jed Henry och hans omåttligt populära Kickstarter-projekt för att producera spelrelaterade Ukiyo-e-tavlor. […]

Här hittar du mer om ukiyo-e och japanska träsnitt — http://japanskatrasnitt.blogspot.com/