Gatukonst #1Gatukonst #2Gatukonst #3Gatukonst #4

Tv-spelsinfluerad gatukonst #1

Förra numret av Super PLAY (#159) innehöll en väldigt intressant artikel om tv-spelsinfluerad gatukonst. I artikeln nämndes projekt som tunnelbanestationen vid Thorildsplan, de välkända Super Mario-blocken och det stora Mariomysteriet.

Det finns naturligtvis mängder med olika gatukonst-projekt som har hämtat inspiration från tv-spel. En av de mest välkända projekten är kanske Space Invaders: The story of an invasion som dokumenterar utomjordingar från spelet Space Invaders runt om i världen. Även de Mario-inspirerande blomlådorna och Donkey Kong-banan helt uppbyggd med Post-It lappar har fått mycket uppmärksamhet.

Det finns alltså en hel del gatukonst med denna inriktning. Här nedan kan ni se några jag finner lite extra intressanta och framförallt snygga.

Skriv en kommentar

7 kommentarer

Vad tjusigt! Jag skulle bli alldeles lycklig och le resten av dagen om jag råkade se något sådant där. Tror jag måste sätta igång ett projekt och göra byn jag bor i lite vackrare 🙂

Oh och vilken tjusig figur jag får när jag kommenterar också! ♥ Katamari

Riktigt snygga verk. Speciellt svamparna.

Haha! Svamparna var ju fantastiskt roliga. Stor humor.

Vattenkranen var rätt soft med. Tog dock lite tid innan jag fattade tetrisklossen.

/Jimmy

Linus

Såg förresten lite härlig Pac-Man gatukonst vid Drottningsgatan, Stockholm för några dagar sedan. Värmde mitt hjärta!

[…] månaden så skrev jag om intressant och kreativ tv-spelsinfluerad gatukonst. Det känns dock att det finns mycket mer att visa när vi pratar om gatukonst och tv-spel, så jag […]

[…] e, infine, un posto non meglio specificato. Potrebbe essere la Svezia, la Cambogia o Busto Arsizio. Se qualcuno conosce la provenienza di […]