Links många ansikten

Links många ansikten

Link har vi sett i många skepnader och roller. Som en liten pojke fick han kraften att kontrollera vinden för att sedan som tonåring resa i tiden, samt bli skepnadsbytare i ett parallellt universum. Snart kommer han även bli lokförare i sitt kommande spel Spirit Tracks. Link har minst sagt hunnit med mycket sedan det första spelet gavs ut i Japan 1986.

Webbsidan The Design Inspirationsom jag har skrivit om tidigare – har gjort en ny tv-spelfokuserad uppdatering där de har sammanställt 31 unika porträtt av vår grönklädda hjälte. Bland porträtten hittar vi alla sorters stilar som rör sig från klassisk västerländsk serietidningsestetik till mer realistiska skapelser.

Tyvärr finns inte Ryan Godshalks tolkning representerad i deras sammanställning. Med keltiska- och fornnordiska referenser i ryggen så har han lyckas skapa ett – extremt tilltalande – koncept av ett mörkare Hyrule och en brutalare Link.

Bilden ingår ett projekt som han har döpt till ”The Legend of Zelda: Revision Project” där han visualiserar en mörkare version av Nintendos källmaterial. Hittills har Zelda samt Ganon och hans underståtar avbildats med samma koncept. Vi får hoppas på att fler karaktärer kommer få samma behandling i framtiden då det absolut finns mycket material att hämta från denna anrika serie.

För vem vill inte se en mörkare version av Tingle med tillhörande keltisk utstyrsel?

Här finner ni den fullständiga listan av porträtt.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Inga kommentarer.