Spel-dojjor #1Spel-dojjor #2Spel-dojjor #3Spel-dojjor #4Spel-dojjor #5Spel-dojjor #6Spel-dojjor #7Spel-dojjor #8Spel-dojjor #9

Spel-dojjor

Jag som många andra uppskattar väldesignade sneakers väldigt mycket. Sneaker-kulturen är gigantisk och innefattar allt från kändisar som samlar på Air Jordan till nördiga formgivare som publicerar lyxiga inspirationsböcker.

Det har blivit en konstform och framförallt en stor inspirationskälla för mig som designer. Det är nämligen från sneakers jag ofta får inspiration till nya färgpaletter och färgkombinationer.

Så när jag upptäckte sneaker-designern Daniel Reeses webbsida – med gästspel av Tim Sumner – så var det som att ett litet lyckorus spred sig genom kroppen. Webbsidan är sprängfylld med snygga motiv och väldigt många är från tv-spel. Bland mina favoriter så hittar vi motiv från Metal Gear Solid, Zelda och indiepärlan Castle Crashers.

Se samtliga sneakers här.

Skriv en kommentar

13 kommentarer

Åh, Castle Crashers var ju helt bedårande.

Awesome är en underdrift, det här är ju grymt nice!

Själv föredrar jag alla vackra all starsdojor med spelmotiv. Ska vara rätt lätt att måla sådana själv med tygfärg också, så har tänkt prova mig på det när sommaren närmar sig och billiga kopior dyker upp i affärerna 😛

Men utav dom där gillar jag nog också mest castle crashskorna. Skojig idé med skosnörerna i olika färg sådär 🙂

Link-dojan var helt underbar.
Sådana skulle man ju gå runt med.
Nån som vet om man kan beställa eller är det bara konceptbilder så att säga?

Gief! Fast om jag ägde ett par skulle jag antagligen vara så rädd om dem att jag nästan aldrig skulle våga använda dem 🙂

Social comments and analytics for this post…

This post was mentioned on Twitter by docstero: Sugoi.se – Spel-dojjor http://bit.ly/7bMWri

Linus

@Peter: Deras shop är nere för tillfället. Men man kan beställa (ge för slag på) egentligen vilket motiv man vill, fast de verkar bara göra ett exemplar av varje design.

De flesta av bilderna är nog konceptbilder men de som blir bra och populära säljer de via sin webshop. Det är så jag har uppfattat det.

Här kan man ge förslag på kommande sneakers: http://brassmonki.com/request/

[…] This post was mentioned on Twitter by Linus Josephson, Andreas Suojanen, PS3bloggen.se (Toby), John Angelmo, Peter Tjärndal and others. Peter Tjärndal said: Den här var bra. Supernsygga Zelda-dojor med mera. RT @docstero: Sugoi.se – Spel-dojjor http://bit.ly/7bMWri […]

Oh de var ju superfina! Dock var jag inte lika förtjust i modellen på skon, men med så fina motiv skulle jag nog kunna leva med det.

Linus

Nu har de öppnat sin shop: http://brassmonki.bigcartel.com/

johan

Coola! Köpsuget sätter in känner jag 🙂

Fyfan, läckra grejer det där.

Mega Man-pjucksen var ju löjligt sköna! 🙂