Nytt möter gammalt #1Nytt möter gammalt #2Nytt möter gammalt #3

Nytt möter gammalt

Vi har redan sett tv-spel som har fått ”nya” förpackningar från 80-talet, stilfulla omtolkningar av designgurun Olly Moss och nya utseenden i form av små Game Boy-pixlar. Det är populärt att tänka om helt enkelt och nu är det filmernas tur att få en härlig retro-sminkning i spelens tecken.

Formgivaren Robert Penne har skapat ett antal omslag till ett fiktivt system han har döpt till CVS 2600. En tydlig liten hyllning till den ursnygga Atari 2600 och maskinens gigantiska spelbibliotek.

Omslagen är riktigt snyggt utformande – precis som allt annat på bloggen – med en känsla för detaljer. Omslagen innehåller nämligen de obligatoriska blyertsanteckningarna, de vikta hörnen och prislapparna som man brukar finna på gamla spelkartonger. Naturligtvis är allt gjort med glimten i ögat och härlig portion humor.

För visst är det så att Prison Break ska ha samma spelmekanik som det klassiska Breakout och att Snakes on a Plane är en Snake-klon med tillhörande resväskor.

Skriv en kommentar

7 kommentarer

[…] This post was mentioned on Twitter by Linus Josephson, Sebastian Nordlund. Sebastian Nordlund said: RT @docstero: Sugoi.se – Nytt möter gammalt http://bit.ly/5OMx8T […]

De där såg jag häromdagen. Riktigt fina!

Shit shit shit va snyggt! Vill ha på en gång. Du har inga planer på att sälja illustrationerna som affischer?
Är du villig så hör av dig 🙂

Linus

@moppedisco: Det är tyvärr inte jag som har skapat omslagen. I inlägget hittar du en länk till designern bakom bilderna. Där finner du säkert mer information om man kan eller vart man köper dem.

Oj. missade läsa inlägget, blev bara så betagen av bilderna 🙂
Men diggar er blogg iaf!

Snygga

Snyggt! Avatar fick mig att skratta gott.