Mekaniska riddare #1Mekaniska riddare #3Mekaniska riddare #3Mekaniska riddare #4Mekaniska riddare #5Mekaniska riddare #6Mekaniska riddare #7Mekaniska riddare #8Mekaniska riddare #9Mekaniska riddare #10Mekaniska riddare #11Mekaniska riddare #12Mekaniska riddare #13Mekaniska riddare #14Mekaniska riddare #15Mekaniska riddare #16Mekaniska riddare #17

Mekaniska riddare

Redan för 17 år sedan utforskade Mega Man-serien medeltiden och morgonstjärnor med den missplacerade robotmästaren Knight Man. Nu har CgHub – ett community för kreatörer – tagit över facklan för att skapa egna omtolkningar av serien med temat högfantasy.

En intern forumtävling, 12 dagar och 33 bidrag senare kan vi bara konstatera att Capcom seriöst borde överväga att testa något nytt med den blå bombaren. Att se illustrationer där den ondskefulla Dr. Wily bokstavligt talat smider onda planer eller se robothunden Rush tolkad som en hunddrake med vingar – kittlar nog fantasin hos de flesta.

Nedan finner ni i vanlig ordning en sammanställning av mina personliga favoriter.

Skriv en kommentar

6 kommentarer

Andra och femte bilden var sjukt snygga.

Tobias

Alla var sjukt snygga.

Instämmer med Tobias. Grymt snyggt!

Vissa av dem var så otroligt annorlunda att jag hade velat ha bildtexter för att verkligen veta vad de föreställde. I övrigt, helt otroligt välgjorda. I klass med Luis Royo.

Linus

@pxl: I forumtråden jag länkar till (http://cghub.com/forum/showthread.php?t=3549), kan man hitta vilka karaktärer som illustrationerna föreställer.

[…] This post was mentioned on Twitter by Linus Josephson, Florian Strzelecki. Florian Strzelecki said: Cela ne vous rappelle rien ? http://sugoi.se/2010/08/21/mekaniska-riddare/ #medieval #fantasy #megaman […]