Återkomsten av den årliga kassettkonsten #1Återkomsten av den årliga kassettkonsten #2Återkomsten av den årliga kassettkonsten #3Återkomsten av den årliga kassettkonsten #4Återkomsten av den årliga kassettkonsten #5Återkomsten av den årliga kassettkonsten #6Återkomsten av den årliga kassettkonsten #7Återkomsten av den årliga kassettkonsten #8Återkomsten av den årliga kassettkonsten #9Återkomsten av den årliga kassettkonsten #10Återkomsten av den årliga kassettkonsten #11Återkomsten av den årliga kassettkonsten #12Återkomsten av den årliga kassettkonsten #13Återkomsten av den årliga kassettkonsten #14Återkomsten av den årliga kassettkonsten #15

Återkomsten av den årliga kassettkonsten

Månaden maj brukar inte bara innebära efterlängtade spelutgivningar och vårkänslor, utan även ge oss chansen att frossa i spelkonst när den årliga konstutställningen My Famicase Exhibition öppnar portarna. Utställningen, som huseras av den japanska kultur- och spelbutiken Meteor, är en tillställning där kreatörer visar upp sina formgivna Famicom-kassetter.

Utställningen bjuder i vanlig ordning på mängder av fantasifulla och humoristiska spelkoncept. Min absoluta favorit bland årets bidrag måste vara Rise of Mice Empire: Star Cats II – uppföljaren, eller rättare sagt föregångaren, till förra årets Star Cats IV. Spelkonceptet presenteras av upphovsmakaren Sebastià López på följande vis:

The Dutch Cheese Star is finally complete. With the help of this technological terror the evil Mice Empire is prepared to fight against the Feline Rebellion. Are you ready to command their troops? 8 bit turn-based strategy game. 1-4 players.

Se fler inspirerande bidrag från årets My Famicase Exhibition.

Skriv en kommentar

4 kommentarer

Hey, thanks for your kind comments! I’m the designer of Star Cats 🙂 And I am also a visitor of your website, good blog!

Linus

You’re welcome and keep up the inspiring work!