Filmmiljöer återskapade med grafikmotorer från spel

Filmmiljöer återskapade med grafikmotorer från spel

Communityt Game Artists anordnade för ett tag sedan en tävling där man så detaljrikt och realistiskt som möjligt skulle återskapa miljöer från kända filmer. Det intressanta med tävlingen var att många av bidragen presenteras genom kraftfulla grafikmotorer som t.ex. Unreal Engine 3.0 och CryEngine 2.

Bidraget som kammade hem vinsten var en bild som föreställde en scen från Ridley Scotts klassiska tech-noir film Blade Runner. Tanken att få spela ett Blade Runner spel med sådan grafik är en önskedröm. Som tur är så finns det ett redan djävulskt bra spel på licensen.

Bland de bättre bidragen hittar vi även scener från filmer som Hook, I Am Legend och Oldboy (korridorscenen naturligtvis).

Det vinnande bidraget i 1900×1064 pixlar.
Samtliga bidrag med utvecklingsdagböcker.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Inga kommentarer.