En karaktär om dagen

En karaktär om dagen

Serietecknaren Andy Helms har ett väldigt intressant projekt. Han har nämligen satt upp ett mål att rita en karaktär varje dag i ett helt år. Karaktärerna som illustreras är tagna från kända tv-serier, filmer och tv-spel.

I tv-spelsväg så hittar vi karaktärer från Metal Gear Solid, ICO, Silent Hill, och Team Fortress m.fl. Förutom hans karaktärsskisser så har han även ritat andra tv-spelsinfluerade skapelser som t.ex den här Metal Gear Solid-bilden som han passade nog har döpt till ”!”.

Andys säregna stil och sinne för roliga detaljer gör att bilderna är värda en närmare titt.

Skriv en kommentar

4 kommentarer

Haha, Mr. X såg ju för härlig ut. Riktigt coolt projekt.

Och jag som varit förundrad över folk som kör 365-race på Flickr. Plötsligt känns det ganska obetydligt i jämförelse med det här. Särskilt imponerande att han håller sig så konsekvent i sin stil dag efter dag. Sweetness.

Kul idé 😀
Det skulle man kanske själv göra eftersom man är lite lat 😛

[…] nästan två år sedan skrev jag om Andy Helms och hans intressanta projekt att rita en karaktär om dagen. Nu har han gått vidare för att starta nya projekt och på kuppen fastnat rejält i små […]