Året som har gått

Året som har gått – 2009

Nu när året närmar sitt slut med stormsteg så känns det alltid lika givet att reflektera. Enligt mig så har det varit helt superbt år som bjudit på mängder av spännande spelupplevelser.

Vi hade t.ex. chansen att leka med fysik som vi aldrig hade upplevt tidigare i det underskattade Red Faction: Guerilla, uppleva äkta robotkärlek i Amanita Designs artistiska mästerverk Machinarium och meditera till det lugnande Flower.

Så vad passar bättre än en gammal hederlig topplista över de fem bästa spelupplevelserna under det gångna året?

1. Uncharted 2: Among Thieves
Den ohotade ettan i min bok, spelet som fick mig att rusa hem efter jobbet. Med ett magnifikt matinédoftande äventyr tillsammans med levande karaktärer och en visuell presentation i världsklass så är detta ett absolut mästerverk. Så bra att jag är inne på en tredje genomspelning.

2. Resident Evil 5
Ett spel som håller ett vansinnigt tempo från början till slut. Blanda detta med en polerad co-op upplevelse, extremt varierande banor och bossar som får majoriteten av storspel att skämmas, så har vi årets näst bästa spel.

3. Assassin’s Creed 2
En närmast perfekt uppföljare som nästan gör allt bättre än sin föregångare. Med en extremt detaljrik värld som verkligen känns levande så är det svårt att inte sugas in i atmosfären och bara njuta av konspirationerna.

4. Batman: Arkham Asylum
Med sitt Metroidvania-upplägg och sin känsla för sina detaljer så skapar spelet kanske den tätaste atmosfären i år. Bara en sådan detalj som att Batmans dräkt går sönder mer och mer ju närmare slutet man kommer är helt briljant och självklar.

5. inFAMOUS
Som en blixt från ovan kom spelet och överrumplade mig. Hade egentligen inga förväntningar alls och det är nog därför spelet platsar på denna lista. Förutom kniviga moralställningar, skön story och intressanta krafter så hade spelet även en öppen värld som man inte ville sluta utforska.

Som avslutning på året så vill jag också tacka alla som läser och kommenterar bloggen.

Nu i februari så kommer bloggen fylla ett år och jag kan avslöja att det kommer anordnas en tävling för att fira. Redan nu så har jag över sju spel att dela ut och förhoppningsvis ännu mer när tävlingen startar.

Hoppas ni ser fram emot det och vi ses i januari.

/Linus

Skriv en kommentar

14 kommentarer

Unchaaaaaarted! <3

Grym lista, och ännu bättre illustrationer.

Gott nytt år min coop-compadre!

Coolt, lyckades gissa mig till alla utom tvåan i alla fall (fast nummer tre och fyra var ju inte några problem direkt). Riktigt snygga illustrationer!

Resident Evil 5 var för övrigt inte långt ifrån att nå in på min topp-5 för den delen. Det var och nosade på femteplatsen ett tag.

Bra lista! Stort plus för karaktärerna!
Ser fram emot ettårsfirandet!

Fantastiskt snygga sprites, Linus!

Jag hade förmodligen möblerat om lite i listan (flyttat upp Batman: Arkham Asylum, flyttat ned RE5 och ACII några snäpp), men hey, smak, bak, och allt det där.

Grymma illustrationer, dock! Jag gick bet på tvåan – lade inte märke till Chris omänskligt stora armar.

Galet snygga pixelgubbar! 🙂

Linus

Man tackar!

[…] Sugoi: Året som gått […]

Johan

Bra lista. (är från norrland så jag håller mig kort.)

Haha, grymt. Rätt bra lista också, även om jag inte spelat allt ännu.

[…] ett år med fantastiska spel börjar närmar sig sitt slut, och som tradition här på bloggen presenterar jag mina fem absoluta spelfavoriter i kantiga […]

[…] Topplistan från 2009 […]