Art Director på Double Fine Productions

Art Director på Double Fine Productions

Tim Schafers spelstudio Double Fine Productions som just nu utvecklar hårdrocksäventyret Brütal Legend kan sina saker när det gäller design. Deras karaktärer som alltid har en serietidningskänsla över sig är svåra att inte gilla eller att glömma bort. Även om alla inte t.ex. har spelat deras klassiska plattformsspel Psychonauts så är det ändå många som känner igen spelets huvudkaraktär, Raz.

Att deras karaktärsgalleri liknar något som kommer från en serietidning – eller en Pixar film – beror förstås på att humorn ständigt är närvarande. Men annan faktor är att Double Fine har Art Directors som Scott Campbell på sin lönelista.

Scott Campbell som bl.a har skapat studions logotyp och som är en av de kreativa hjärnorna bakom en av deras webbserier, har ständigt nya projekt under utveckling. Hans illustrationer och konstverk – som alla har en ”Double Fine”-känsla över sig – har visats på ett flertal olika utställningar, däribland I Am 8-Bit.

Om man gräver i hans gigantiska portfolio med illustrationer så hittar vi den underhållande ”Great Showdowns”-serien (se speciellt den spelrelaterade) och hans extremt detaljrika hyllning till guldklimpen The King of Kong.

I mitten av Oktober får vi se om Brütal Legend motsvarar våra högt ställda förväntningar och av det vi har sett hittills, så verkar det sannerligen göra det.

Scott Campbells blogg och portfolio.

Skriv en kommentar

1 kommentar

Väldigt speciell stil han körde, men det blev riktigt kul där när man följde serien (Double Fine) lite längre tillbaka och började förstå. Sen var ju en del Great Showdowns härliga också, speciellt Tetris.