Hiphop i mitt tv-spel

Den unga men talangfulla regissören Maceo Frost är en av hjärnorna bakom – den svenska hiphop-artisten – Pato Poohs nya musikvideo. Vad som gör videon så intressant är att slutresultatet är en gigantisk kavalkad av referenser till 80- och 90-talets tv-spel.

Videon börjar stilfullt genom en egen tolkning av den kända introsekvensen från Mega Man 2, därefter så eskalerar tv-spelreferenserna som spön mot backen. Vi ser inom några sekunder allt ifrån de karakteristiska Mario-molnen till ett Star Fox-skepp som uppmanas att göra den klassiska Barrel Roll. Spektaklet avslutas perfekt med att den retsamma hunden från Duck Hunt får smaka på välförtjänt bly.

Videon är som sagt fullspäckad med härlig tv-spelgrafik, tv-spelreferenser samt otroligt fina animationer som inte borde missas av någon.

Skriv en kommentar

6 kommentarer

Den där är verkligen inte dum! Har suttit och tittat på den flera gånger i rad och blir varje gång lika lycklig. Vacker.

Den är ruskigt snyggt gjord, och trots att jag inte gillar musiken har även jag kollat på den dagligen sedan jag såg tipset om den i senaste numret av level.

[…] tiden. Vi har bland annat fått se spelkontroller som ersatt julgranskulor, hiphopartister med spelinspirerade musikvideor, och vansinniga reor på T-shirts med speltryck. Men idag såg jag ändå de fräckaste […]

[…] scenario i åtta bitar – som är det snyggaste sedan Maceo Frosts imponerande videoproduktion Follow Me. Videon som är fylld med ögongodis, kan enklast förklaras som två och en halv minuters lång […]

låten är faktiskt helt ok, musikvideon är ju klart underbar! 😛

[…] vi upplevt vår beskärda del av annorlunda samt välgjorda skapelser, som till exempel musikvideon Follow Me eller kortfilmen […]