Voxlarna är tillbaka #1Voxlarna är tillbaka #2Voxlarna är tillbaka #3Voxlarna är tillbaka #4Voxlarna är tillbaka #5

Voxlarna är tillbaka

Voxlar som enklast kan förklaras som 3D-pixlar – om man inte ska vara för teknisk – var hett för några år sedan. Storspel som Outcast, Delta Force 2 och förstås det superba peka-och-klicka-äventyret Blade Runner använde sig av denna teknik.

Nu på senare tid så har konceptet med 3D-pixlar verkligen fått en uppsving. Det lovande indiespelet Fez använder en liknande teknik (trixels), samtidigt som 3D Dot Game Heroes charmar en hel spelvärld med en visuella stil som delas med Tibori designs och Justin Buonvinos alster.

Då känns det förstås lite extra aktuellt att skriva om den nederländska designern Metin Sevens extremt vackra voxel-illustrationer. Bland illustrationerna hittar vi spelklassiker som Sonic, Galaga m.fl. som alla får samma stämningsfulla voxel-behandling.

Fler illustrationer finner ni i hans flickr-galleri och på hans personliga webbsida.

Skriv en kommentar

4 kommentarer

Galaga-bilden var förbaskat fräck.

Joel Dinegrim

Jag har alltid haft en svag punkt för voxlar. Det tog många år innan Delta Forces kilometerstora vidöppna landskap överträffades av polygonbaserade motsvarigheter.
Voxlar4Life!

Fjärde bilden skulle passa grymt bra som spelomslag. Riktigt skicklig snubbe det där.

[…] jag ser de kubiska karaktärerna har jag svårt att inte tänka på Metin Sevens snygga voxelfigurer, det svenska indiespelet Minecraft eller Angus MacLanes internetfenomen CubeDudes. Nedan finner ni […]