Kuber och spelkaraktärer #1Kuber och spelkaraktärer #2Kuber och spelkaraktärer #3Kuber och spelkaraktärer #4Kuber och spelkaraktärer #5

Kuber och spelkaraktärer

Lego och tv-spel har den senaste tiden varit en självklar duo som har genererat enorma framgångar. Mängder med licenser har fått en obligatorisk Lego-förvandling som senare får versioner till alla format man kan drömma om. Samtidigt så byggs det fantastiska Lego-kreationer av spel som Half-Life 2 och Assassin’s Creed.

Pixar-animatören och Lego-entusiasten Angus MacLanes nya skapelse CubeDudes, är dock det häftigaste just nu. CubeDudes som går ut på att bygga karaktärer från grunden ger upphov till imponerande och kreativa skapelser.

Med några få regler som att t.ex. huvudena ska vara ett 3 x 3-block – därav kubformen – gör att karaktärerna får ett unikt utseende som dessutom är väldigt snyggt. Flickr-gruppen för CubeDudes är helt enkelt en fröjd för ögat.

Nedan hittar ni några av de spelrelaterade skapelserna som jag gillar lite extra mycket.

Skriv en kommentar

9 kommentarer

Sjukt söta! Jag kände igen alla utom den fjärde bilden, var tvungen att kolla upp den.

Fleischer

Riktigt grymma bilder.

Åh, vill ha dom alla i min bokhylla 😛

Hey, jag känner igen den här storyn! 😉
http://pixelperspektiv.se/2009/11/spel-lego/

Du skrev däremot mycket bättre om den! Jag kände inte till reglerna för gubbarna, och intervjun du länkade till var läsvärd.
Bra skrivet inlägg, I like!

Linus

@Joel Dinegrim: Där ser man. Bara två månader före 😉

Jag är absolut inte först, Kotaku skrev om det i Oktober har jag för mig. Hur som helst så brukar jag lägga intressanta saker på hög för att sen blogga om det när jag har tid 🙂

Läckert, mycket läckert. Av någon anledning så tilltalade den sista där, Castle Crashers figuren, till mig. Den hade jag gärna velat ha på någon hylla här hemma.

[…] This post was mentioned on Twitter by Linus Josephson, Pusha Hett. Pusha Hett said: Spelkaraktärer byggda med Lego http://bit.ly/5FfUfb […]

Som vanligt oerhört tilltalande design, vill också ha de här till min bokhylla!

[…] Sevens snygga voxelfigurer, det svenska indiespelet Minecraft eller Angus MacLanes internetfenomen CubeDudes. Nedan finner ni ett kollage med de flesta tv-spelrelaterade karaktärerna jag hittade på […]