Spetsiga hakor #1Spetsiga hakor #2Spetsiga hakor #3Spetsiga hakor #4

Spetsiga hakor

Jag har alltid beundrat Genndy Tartakovskys fantastiska alster Samurai Jack och Dexter’s Laboratory. Förutom att ha en fingertoppskänsla för hur man skapar intressanta scener och scenarion så har hans karaktärer oftast ett intressant karaktärsdrag, nämligen spetsiga hakor.

Anledningen till att jag nämner detta är att den amerikanska illustratören Andrew Green – som står i fokus idag – delar många likheter med Genndys visuella uttryck. I synnerhet de spetsiga hakorna.

Andrew har talangen att verkligen få till en fantastisk färgpalett på sina illustrationer. Titta bara på hans brutalt snygga porträtt av Link med härligt urvattnade färger som kombineras med en stark röd bakgrund. Att illustrationen dessutom innehåller en extrem detaljrikedom gör att detta är bland de finaste tolkningarna jag har sett på Link.

Förutom den fantastiska Link-illustrationen så har han skapat några riktigt snygga Mega Man och Metroid-motiv som man hittar i hans portfolio.

Se fler av Andrew Greens skapelser här.

Skriv en kommentar

3 kommentarer

Den porriga varianten av Samus var fin. 🙂

Link goes hard. Hoppsan, kunde kopplas till bilden under… 😛

Han påminner mig om någon skådis, minns dock inte vilken…

[…] är därför det gör mig glad att vi har en så livskraftig och myllrande spelbloggflora, från Sugoi till Discordia, från Gaming Mama till Radio Speltorsk-bloggen – och tillbaka igen. Vi vältrar […]