Markeringspennor och papper #1Markeringspennor och papper #2Markeringspennor och papper #3Markeringspennor och papper #4Markeringspennor och papper #5Markeringspennor och papper #6

Markeringspennor och papper

Nostalgi är en vacker sak som de flesta av oss värnar kärt. Nostalgiska stunder, som när man upplevde den stämningsfulla inledningen till A Link to the Past eller hörde den magiska musikslingan till månbanan i DuckTales för första gången, är svåra att glömma.

Dessa intryck och nostalgikänslor är vad konstnärens Hollis Brown Thorntons konstverk symboliserar. Med en verktygslåda bestående av akrylfärg, markeringspennor, polaroidfotografier samt bildbehandlingsprogram i datorn, så lyckas han skapa en helt säregen tillika vacker stil.

Skapelsernas motiv – som verkligen osar 80-talsnostalgi – består oftast av VHS-kassetter, Atari-spel, medaljongmönstrade tapeter samt Super Mario-moln. Men det som fångade min uppmärksamhet mest var en vacker illustration som visade vår gemensamma fascination av den vackraste solnedgången någonsin i ett tv-spel.

Se fler av Hollis Brown Thorntons skapelser.

Skriv en kommentar

2 kommentarer

[…] This post was mentioned on Twitter by Linus Josephson, Pusha Hett. Pusha Hett said: Nostalgidrypande spelkonst http://bit.ly/bfki0p […]

Verkligen säreget och snyggt! Kan verkligen uppskatta hur svårt det måste varit att få till med blösande markeringspennor. :O