Spelens visuella evolution

Dagens bild – Spelens visuella evolution

Amerikanska spelmagasinet Next Generation Magazine, försäkrar läsarna att Unreal-bilden som pryder omslaget – till februarinumret, årgång 97 – faktiskt är en skärmdump från spelet.

Unreal! (Yes, this is an actual PC game screenshot)

Skriv en kommentar

7 kommentarer

Fast herregud vad vackert det var när det begav sig. Riktigt bra dessutom. Med alla loggar som låg utsprida här och var. Tycker nästan att det har blivit lite underskattat så här i efterhand.

Linus

@Blog ’em up-Jimmy: Absolut. Det var ofattbart snyggt när det begav sig, en tekniskt revolution om man så vill.

Det var nog det första fps:et som jag verkligen levde mig in i. Världen, atmosfären, de regisserade sekvenserna (scenen där en hel korridor släcks ner är en av spelhistoriens viktigaste ögonblick) gjorde det till något helt unikt. Tyvärr har det blivit nerfläckat av uppföljarna och Tournament-spelen.

Man ser ju lätt att det är photoshoppat!

Jag minns hur sjukt snyggt jag tyckte vattnet i Unreal var, såg nästan ut som på riktigt! lol

Unreal Tournament <3
Jag saknar Skaarj.

Jo det var faktiskt ett helt fantastiskt spel. Ett av de få FPS som jag lirat igenom flera gånger, bara på grund av den sköna atmosfären, och den faktiskt, helt okey AIn hos spelets motståndare. Har för mig att de baserade den AIn på en ganska avancerad Quakebot-mod. 🙂

Just den där scenen med den nedsläckta korridoren var lysande. Idag är det vanligt med den typen av skript. Half Life serien gjorde det till standard. Men då var det nytt och revolutionerande.