Tv-spelsinfluerad gatukonst #1Tv-spelsinfluerad gatukonst #2Tv-spelsinfluerad gatukonst #3Tv-spelsinfluerad gatukonst #4Tv-spelsinfluerad gatukonst #5Tv-spelsinfluerad gatukonst #6Tv-spelsinfluerad gatukonst #7Tv-spelsinfluerad gatukonst #9Tv-spelsinfluerad gatukonst #9Tv-spelsinfluerad gatukonst #10

Tv-spelsinfluerad gatukonst #5

Gatornas visionärer fortsätter att omvandla grå betong till vackra konstverk världen över. I den helt underbara och nystartade bloggen G33k Graffiti! – som inriktar sig på nördgraffiti – finner man gatukonst dedikerad till spel, återskapade med olika tekniker och stilar.

Bland de fantasifulla skapelserna finner vi kreatören Gameboyones enorma pixelsprite från Game Boy Color-versionen av Metal Gear Solid, spöken som hemsöker den spanska staden Bilbao och vackra voxlar med djuphetskänsla från Norge.

Skriv en kommentar

5 kommentarer
Johan

Gillade enkelheten i pissoar-bilden!

Fantastiskt. Skulle bli sjukt glad av att se någonting sådant i verkligheten på någon gatuvägg. Vackert med spelrelaterad gatukonst.

Blev påmind om det när jag åkte till Alvik för Retrogathering i helgen, Thorildsplans t-banestation är spelinspirerad. Kanske inte direkt street art, men likväl snyggt.

Sjyssta bananer! Nån borde passa på och ta sig an Mariestads silo med nåt fräckt spelrelaterat som just nu målas med graffitikonst: http://www.graffitimariestad.se/

Så förbannat snyggt! Sådant där vill man se överallt.