Året som har gått - 2012

Året som har gått – 2012

Ännu ett spelår lider mot sitt slut, och som tradition brukar jag presentera de fem största spelupplevelserna från det gångna året.

Men denna gång blir det lite annorlunda. Jag känner att jag inte har spelat tillräckligt helt enkelt för att skapa en sådan lista. Orsaken till att året inte har varit lika spelintensivt som det brukar, beror främst på att jag återupptäckt min kärlek till serietidningar, som precis som spel kan vara en stor tidsinvestering.

Året har även kantats av flera stora besvikelser på spelfronten, och då framförallt Resident Evil 6. En sådan stor besvikelse att jag fortfarande inte har klarat ut det trots flera månader i spelhyllan. Jag har tyvärr inte heller haft tid att testa lovande speltitlar som Far Cry 3, The Walking Dead eller Dear Esther för att nämna några.

Men istället för att inte göra någon lista alls, har jag valt att lyfta fram mina två största spelupplevelser.

1. Journey
Att ett sådant minimalistiskt spel i många avseenden kan leverera en sådan storslagen upplevelse är kort sagt makalöst. Känslan av mystik som de uråldriga ruinerna förmedlade, suget efter äventyr som berget i fjärran utlovade och kamratskapen som uppstod mellan främlingar. Allt var magiskt.

2. Fez
Evighetsprojektet Fez levererade på alla plan med årets härligaste soundtrack, sitt experimentella grafiska utseende tillsammans med en oväntat djup spelmekanik. Mysighetskänslan som detta spel gav mig är, och kommer nog förbli, oslagbar.

Tidigare topplistor

Tack för detta år kära läsare och spelkonstentusiaster, låt oss göra 2013 till det vackraste året någonsin.

/Linus


Uppdatering 2013-03-24: Listan har kompletterats med tre sista placeringarna.

3. Far Cry 3
4. Assassins Creed III
5. Asura’s Wrath

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Inga kommentarer.