Året som har gått – 2010

Ytterligare ett år med fantastiska spel börjar närmar sig sitt slut, och som tradition här på bloggen presenterar jag mina fem absoluta spelfavoriter i kantiga pixelkostymer.

1. Alan Wake
Med några helt fantastiska karaktärsporträtt, en smart handling och en oslagbar tät atmosfär över Bright Falls, lyckades Remedy skapa årets spel. En helt enastående resa som vägrade släppa taget om mig förens det allra sista batteriet var förbrukat.

2. Limbo
Med en monokrom färgpalett och ett annorlunda narrativ, är detta ett av årets mest intressanta spel. Från det första blodiga felsteget till det sista knepiga pusslet, kändes upplevelsen både unik och otroligt fängslande.

3. Red Dead Redemption
När Rockstar Games konverterade sin beprövade Grand Theft Auto-formel till en vilda västern-epos, blev resultatet rent guld. De visade återigen att de behärskar sandlådan och den öppna världen bättre än någon annan spelutvecklare.

4. Bioshock 2
Att skapa en perfekt uppföljare handlar om en balans, att inte gå ifrån grundkonceptet samtidigt som man måste förfina och utveckla det. Bioshock 2 lyckades galant med detta genom att introducera de skräckinjagande Big Sisters, en ny strålande premiss samt en mer finputsad spelmekanik. Rapture har aldrig varit mer spännande.

5. Assassin’s Creed Brotherhood
Spelet introducerade ett flertal förbättringar sedan föregångaren, vilket gjorde att det var roligare någonsin att springa bland hustaken i renässansens Italien. Mina förväntningar inför den tredje delen är nu högre än någonsin, och jag har en känsla av att jag inte kommer att bli besviken.

Slutligen vill jag tacka er alla som läser bloggen, och önska er ett riktigt gott nytt spelår.

/Linus

Skriv en kommentar

7 kommentarer

Kul att få ta del av ännu en lista, med trevliga pixelfigurer som förra året också.

MdaG

Jag såg vilka det var det här året! #win
Snyggt!

Gillar din spelsmak Linus! ^_^

Linus

@NuYu: Vad kul. Det var ett sant nöje att följa dina GOTY-uppdateringar.
@MdaG: Tack, och bra jobbat. Inte lätt att omvandla pixlar till polygoner.
@Lunandrez: Din spelsmak är inte fy skam den heller!

Skitsnygga illustrationer i år igen! 🙂

[…] Topplistan från 2010 […]