Roger Dean och Psygnosis #1Roger Dean och Psygnosis #2Roger Dean och Psygnosis #3Roger Dean och Psygnosis #4Roger Dean och Psygnosis #5Roger Dean och Psygnosis #6Roger Dean och Psygnosis #7Roger Dean och Psygnosis #8Roger Dean och Psygnosis #9Roger Dean och Psygnosis #10

Roger Dean och Psygnosis

Flera välkända konstnärer och designbyråer har genom åren formgivit vackra samt minnesvärda spelomslag.

Designbyrån The Designers Republic var högst ansvarig för den grafiska formen i de tidiga Wipeout-spelen, och den världskända franska serietidningsskaparen Jean ”Mœbius” Giraud illustrerade omslaget till Panzer Dragoon.

Konstnären Roger Dean, främst känd för sitt arbete inom musikbranschen, var också aktiv inom spelbranschen som illustratör till den numera nedlagda utvecklingsstudion Psygnosis. Förutom att ha formgivit Psygnosis futuristiska logotyp, illustrerade han även flera av deras mest klassiska spelomslag.

Hans målningar kännetecknas oftast av exotiska landskap och varelser som kittlar fantasin. Ett kännetecken han även överförde till sitt illustrationsarbete med spelomslagen.

Besök hans webbsida för att betrakta fler av hans vackra alster.

Skriv en kommentar

1 kommentar

Omslagen var ju alltid det bästa med Psygnosis. Spelen var också nästan alltid svinsnygga, men rätt trista. Och åh, Amnios hade jag glömt bort. Vilket omslag det är. Tror inte ens jag har spelat spelet, men omslaget räcker gott. Tittar en på dem så här tillsammans slås en ju också av hur icke-kommersiella de känns. Ofta konstiga namn, och alldeles för artsy bilder och formgivning. Underbart!