Med färg som vapen

Stötte på ett intressant spelkoncept för några dagar sedan som går under namnet The Unfinished Swan. Spelet sätter spelaren i en enfärgig värld där spelaren måste skvätta färg för att navigera sig fram. Konceptet är verkligen helt genialisk och jag väntar spänt på en färdig version.

Passade nog så läste jag nästan samtidigt om spelet The Power of Paint som också kretsar kring att skvätta färg. Spelmekaniken här påminner ganska mycket om Portal och verkar bjuda på några rejäla tankenötter. Här kan ni se trailern om ni tycker det låter intressant.

Färg som vapen, nya trenden?

Skriv en kommentar

3 kommentarer

The Unfinished Swan är ett intressant koncept, kan säkert var kul och spela, men samtidigt svårt att få det att vara kul längre än 5 minuter.

The Power of Paint fassnade jag och kollade på hela videon, nu ångrar jag det lite då det går att spela och jag nu vet hur jag ska ta mig igenom massa saker 🙂 Funkar nästan perfekt under wine/linux (lite texturer som blir knäppa, och flimrar/försvinner). Får spela det ordentligt i vmware/xp någon gång.

Tack för tipps

anders

Det är definitivt ett intressant koncept, får se vad de kan få till.

Dock är jag lite förvånad att du inte stött på Unfinished Swan tidigare, med tanke på att det skrevs om det i Level för typ fyra nummer sen 🙂

Dagens besserwisseri avklarat 😀

Linus

@Anders – Nu när du säger det så kan jag ha läst om det i Level.

Har svårt att ge allt min uppmärksamhet, men nu när jag har sett videon så kände det som jag ville skriva om det 🙂