Året som har gått – 2013

Året som har gått – 2013

Detta fina år närmar sig sitt slut, och precis som vanligt listar jag mina fem bästa spelupplevelser för året.


1. The Last of Us
Ett fantastiskt spel som jag anser vara en av de bästa spelupplevelserna genom alla tider. Karaktärer man känner för på riktigt, miljöer som har etsat sig fast innanför ögonlocken och ett slut som åtminstone jag nog aldrig kommer att glömma.

2. Brothers: A Tale of Two Sons
En unik spelupplevelse med ett otroligt spännande upplägg och fantasifulla miljöer. Spelet innehåller många oförglömliga scener som jag inte vill nämna här, och lyckas beröra djupt känslomässigt trots att det inte finns någon dialog mellan karaktärerna.

3. Assassin’s Creed IV: Black Flag
Att sätta den nya iterationen i Assassin’s Creed-serien i vackra Karibien och fokusera på skeppsstrider var kanske det bästa som kunde hända spelserien. Lägg även till en massiv spelvärld proppfull med hemligheter i formeln, så blir resultatet en av årets absolut mest underhållande spelupplevelser.

4. Grand Theft Auto V
Större, bättre och galnare än sin föregångare. Hade inte en enda tråkig stund i Los Santos med omnejd som bjöd på nästintill obegränsat antal aktiviteter. Även det nya systemet att byta mellan karaktärer bidrog med spelglädje, och det gigantiska soundtracket spelas fortfarande titt som tätt ur högtalarna.

5. Bioshock Infinite
Ett av de mest efterlängtade spelen var nog också det allra snyggaste. Den flygande staden Columbia var så vacker att man då och då var tvungen att stanna bara för att insupa atmosfären. Spelet hade även årets finaste låt – Will the Circle Be Unbroken.

Tidigare topplistor

Som vanligt vill jag tacka alla er läsare och spelkonstentusiaster som följer denna blogg. Ett gott nytt spelår vill jag önska er alla.

/Linus

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Inga kommentarer.