Spelet är över #1Spelet är över #2Spelet är över #3Spelet är över #4Spelet är över #5Spelet är över #6

Spelet är över

Om man befinner sig i San Francisco så är det inte inte bara Game Developers Conference och en speciell röd bro man ska besöka. För just nu – från 12 mars till 14 april – så kan man även besöka den tredje iterationen av den omtyckta spelkonst-utställningen Game Over.

Arrangören Giant Robot beskriver utställningen.

[] a group show that pays homage to the continuous evolution of videogames and their massive influence on popular culture. The impact and inspiration of videogames will be represented through a wide assortment of styles and genres provided by top artists in the fields of illustration, painting, sewing, indie comics, and videogames.

Vi som tyvärr inte har möjligheten att besöka utställningen i år, får snällt vänta tills konstverken letar sig ut i den digitala världen. Men Giant Robot har varit snälla nog att visa en liten förhandstitt på deras flickr-konto. Där hittar vi – som vanligt – riktigt fin Nintendo-konst, men även lite mer annorlunda skapelser som t.ex. en fusion mellan den feta katten Garfield och Sega-klassikern Altered Beast.

Nedan finner ni lite godbitar från förhandstitten.

Skriv en kommentar

4 kommentarer
NuYu

Första bilden! Fjärde bilden! Katten Gustaf!

Jag skrattade gott åt ”Altered Garfield” eller vad man nu ska kalla den näst sista.

Haha, ja den var riktigt kul!

[…] konstutställningar som 8 bit and beyond och Game Over är något vi alla kan uppskatta. Därför är det väldigt roligt att konstgalleriet Headquarters […]